logo
hamburger
search-iconsearch-button

Press kit

close
Trenutačno nema ništa u vašem press kitu
Klikom na "Preuzmi sve" pristajete na naša i .

Contact

Manuela Sentđerđi Čorković
Kelekova 47
10360 Sesvete
E: [email protected]
Contact

Pravila privatnosti

mömax LESNINA H d.o.o
O pravilima privatnostiJamčimo za sigurnost svih vaših podataka.
Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, društvo LESNINA H d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Slavonska avenija 106, Zagreb, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 040196707, osobni identifikacijski broj (OIB): 36998794856 (u daljnjem tekstu: mömax) kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika svojih usluga i kupaca, izradilo je Pravila privatnosti.
Ova Pravila o privatnosti ("pravila") objašnjavaju kako mömax prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koja se nalaze na web stranici i koja su dostupna korištenjem web stranice: https://www.moemax.hr/c/pravila_privatnosti. Pravila privatnosti temelje se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka: načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku.
Pravila privatnosti primjenjuju se na sve usluge koje nudi mömax, pri čemu je cilj pravila na jasan i transparentan način upoznati korisnike i/ili kupce s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici i/ili kupci mogu se u svakom trenutku obratiti mömaxu sa zahtjevom za izmjenom ili dopunom i/ili ažuriranjem podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za očitovanje o tome u koje svrhe žele ili ne žele da se njihovi podaci obrađuju.
mömax je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke te kako će se oni koristiti. U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, mömax je "voditelj obrade", odnosno onaj koji određuje za koje se potrebe obrađuju osobni podaci i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.
mömax kao pružatelj usluga web stranice www.moemax.hr zauzima se za zaštitu privatnosti osobnih podataka.
Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:
LESNINA H d.o.o.
Slavonska avenija 106
Zagreb
Službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati na: [email protected] ili na adresu Slavonska avenija 106, Zagreb.
Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?
Vaše osobne podatke obrađujemo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja:
  • prilikom vaše registracije mömax će zatražiti pružanje određenih informacija (osobnih podataka), primjerice: ime i prezime, adresa, država, grad, poštanski broj, e-mail adresa, telefonski broj, korisničko ime i lozinka;
  • u trenutku kada pristupite stranici www.moemax.hr prikupit ćemo i vašu IP adresu koja se, također, smatra osobnim podatkom;
  • kupac odnosno korisnik naše stranice unosom svojih osobnih podataka, a u slučaju kupnje, sklapa ugovor koji je temelj za kupnju proizvoda i narudžbu usluga po izboru kupca na www.moemax.hr. Obrada vaših osobnih podataka u potonjem slučaju nužna je za izvršavanje ugovora u kojem ste kao kupac odnosno korisnik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora;
  • u situacijama u kojima prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na stranicu, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Možemo prikupljati informacije o klikovima i vašem pristupu stranici www.moemax.hr koje su vam prikazane;
  • podaci za mjerenje relevantnosti i uspjeha u korištenju našeg newslettera: korisnički ID, e-mail adresa, IP adresa, otvaranje newslettera, korisničko ponašanje u newsletteru (npr. klikovi na članak, link ili proizvod), korisničko ponašanje korisnika na webu mömaxa nakon klika na link u newsletteru (npr. pregledani ili kupljeni proizvodi ili usluge). U navedenu svrhu mömax koristi kolačić za praćenje, koji je kroz korisnički ID korisnika povezan s njegovom e-mail adresom;
  • podaci o kupnjama korisnika: primjerice kupljeni proizvodi i usluge, broj Bonus Card kartice, unovčeni kuponi;
  • podaci prikupljeni tijekom savjetovanja (na web shopu ili u poslovnici): primjerice proizvodi i usluge za koje ste zainteresirani, e-mail adresa ili broj Bonus Card kartice;
  • podaci koje Voditelj prikuplja kroz aktivirane kolačiće, kao što je to opisano u Pravilima o korištenju kolačića;
  • kada kupite naš proizvod radi izvršenja ugovora podatke o vašem imenu, prezimenu i adresi dostave podijelit ćemo s našim partnerima koji u naše ime i za naš račun vrše usluge dostave;
  • ako želite poslati otvorenu molbu za posao obradit ćemo podatke kao što su primjerice vaše ime, prezime, dob, zvanje, zanimanje, radno iskustvo, kontakt telefon i druge podatke koje sadržava vaša otvorena molba;
  • kada kontaktirate službu za kupce odnosno korisnike i zatražite nas pomoć ili postavite neko pitanje kako bismo ostvarili neko od vaših prava zajamčenih važećim propisima;
  • kada nam se obratite putem društvenih mreža prikupljamo podatke koje ste nam ostavili dostupnima prilikom postavljanja upita ili zahtjeva;
  • kada tražite povrat proizvoda ili želite jednostrani raskid sklopljenog ugovora prikupljamo primjerice vaše ime, prezime, osobni identifikacijski broj, adresu, podatke o računu i iznosu kupnje, sve ovisno o odabranom načinu plaćanja;
  • kada sudjelujete u našim nagradnim igrama obrađivat ćemo podatke ovisno o vrsti nagradne igre, a o čemu ćemo vas dodatno obavijestiti u samim pravilima nagradne igre. Podaci koji se mogu obrađivati su primjerice ime, prezime, adresa za slanje nagrade;
  • kada nam postavite bilo kakav upit vezan uz našu ponudu obradit ćemo vaše kontakte i/ili druge podatke koje nam dostavljate prilikom slanja upita.
Ako ste član Bonus Card programa vjernosti i želite se registrirati za ''Moj račun'' tada ćemo, ukoliko ste se za Bonus Card registrirali s istom e-mail adresom, popuniti vaše osobne podatke (adresa, telefonski broj, datum rođenja) na vašem korisničkom računu "Moj račun" podacima koje smo već prikupili od vas i spremiti vaše podatke (uključujući vaše korisničko ponašanje koje koristimo za prilagodbu usluga).
Želimo da Bonus Card usluge odgovaraju Vašim interesima, stoga obrađujemo vaše podatke u vezi s registracijom za Bonus Card u kombinaciji s vašim drugim korisničkim ponašanjem (podaci o korištenju e-mail newslettera, anketama, iskorištenim kuponima, podaci o kolačićima, podaci o vašim kupnjama i vaše korisničko ponašanje s pružateljima usluga trećih strana) ako te podatke možemo povezati s vama (npr. putem adrese e-pošte koja se koristi za registraciju za Bonus Card ili ponašanje prilikom prijave na Moj račun).
Gore navedene određene kategorije vaših osobnih podataka prikupljamo ili na temelju privole koja vam je prikazana prilikom dolaska na www.moemax.hr putem skočnog prozora, ili na temelju legitimnog interesa (primjerice u slučajevima kada se radi o kolačićima koji su nužni za funkcioniranje www.moemax.hr ili kada vam već kao našem kupcu šaljemo neke zanimljive obavijesti ili/i ponude akcija) ili kako bismo izvršili svoje obveze koje proizlaze iz važećih propisa Republike Hrvatske.
Ako se obrada temelji na vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na e-mail: [email protected] ili na adresu Slavonska avenija 106, Zagreb. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.
Obrada osobnih podataka u procesu plaćanjamömax u trenutku plaćanja na stranici www.moemax.hr kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži od kupca podatke za aktivaciju procesa plaćanja. Prilikom plaćanja putem ugovorenih pružatelja usluge procesuiranja i naplate (kreditnih ili debitnih) kartica, ugovornih partnera mömaxa kao Izvršitelja obrade ili Samostalnih voditelja obrade osobnih podataka, doći će do dijeljenja vaših podataka.
U gore navedenu svrhu vaši osobni podaci kao kupca (primjerice ime i prezime, adresa, podaci s kartice) su privremeno pohranjeni kod pružatelja usluga procesuiranja i naplate (Mastercard, Maestro, Diners Card Club, Visa), koji te podatke pohranjuje u skladu s najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka.
Obrada podataka prilikom vršenja plaćanja nužna je kako bi se izvršile sve radnje koje prethode kupnji odnosno sklapanju ugovora s voditeljem obrade. Kada govorimo o pravnoj osnovi obrade podataka vezano uz pojedine vrste plaćanja odnosno pravne osobe koje pružaju spomenute usluge podaci o plaćanju poput imena, prezimena, šifre, iznosa, broja računa ili drugih transakcijskih kodova dijele se sa kartičnom kućom odnosno bankom odnosno trećom stranom putem koje se plaćanje vrši, a sve na zahtjev ispitanika koji samostalno odabire način plaćanja.
mömax ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesuiranja i naplate kartica.
Dakle, vaše osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas bilo da biste sklopili s nama ugovor, da bismo izvršili radnju na vaš zahtjev, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada želite primati naš newsletter te biti naš registrirani korisnik.
Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete. Ako želite da vam pošaljemo detalje o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo da se pretplatite na to tako da nam date privolu prilikom pretplate na newsletter.
Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti mömax i/ili naši pouzdani partneri.
Koje podatke i u koju svrhu prikupljamo direktno od vas?
Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na web stranicama ili kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte primjerice kod raskida ugovora i povrata novca.Vaše osobne podatke prikupljamo radi:
  • izvršenja usluge, ispunjenja ugovora ili drugog načina osiguranja pružanja tražene usluge
  • korištenja svih usluga na web stranici www.moemax.hr
  • što učinkovitijeg odgovora na vaš upit i obradu vaših zahtjeva
  • statističke obrade podataka
  • slanja materijala, ponuda i kontaktiranja
  • poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga.
Koja su vaša prava?
Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od mömaxa zatražiti sljedeće:
- da vam omogući pristup vašim osobnim podacima
Mömax možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka obrađujemo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.
Možete nas kontaktirati ukoliko želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.
- zatražiti ispravak netočnih podataka
Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo netočne podatke i imate pravo dopuniti nepotpune podatke, primjerice davanjem izjave.
- zatražiti brisanje osobnih podataka  ,,pravo na zaborav"
Možete tražiti od mömaxa brisanje Vaših osobnih podataka. Ukoliko Vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, mömax bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.
- ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti
Imate pravo ishoditi ograničenje obrade ako osporavate točnost podataka, ili ako je obrada podataka nezakonita, ili ako više ne trebamo osobne podatke za potrebu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva, ili ako ste uložili prigovor na obradu očekujući potvrdu nadilaze li legitimni razlozi voditelja obrade vaše razloge.
- podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke
Imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju mömax smatra legitimnom.
- zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)
Ukoliko se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od mömaxa prijenos podataka drugom vršitelju obrade.
Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite kontakt podatke navedene na početku Pravila privatnosti.
Ukoliko smatrate da se vaša prava ne poštuju imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.
Gdje se čuvaju Vaši osobni podaci?
Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.
Prikupljeni podaci bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za gore navedene svrhe.
Vaši osobni podaci se neće čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što mömax razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni. mömax će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon, odnosno propis koji obvezuje mömax na čuvanje podataka.
mömax će osigurati da se osobni podaci drže na sigurnom mjestu (koje uključuje razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe. Sve ovlaštene osobe potpisuju izjavu o povjerljivosti.
Prikupljeni podaci za svrhe navedene u ovim pravilima bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za ispunjenje navedenih svrha. Vaši se osobni podaci neće čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što mömax razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni. mömax će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje mömax na čuvanje podataka (više pod ˝Koliko dugo će mömax zadržati vaše osobne podatke?").
U slučaju da ste nam dali privolu (primjerice, pretplatili ste se na naš newsletter, odabrali određenu kategoriju kolačića na korištenje), vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ukoliko izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.
Ukoliko je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni podaci se mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova.  mömax će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka.
Razmjenjuje li mömax podatke s trećim osobama?
Zaštita privatnosti nam je važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim za svrhe opisane u ovim pravilima. O dijeljenju i prijenosu podataka uvijek ćemo vas obavijestiti.
Vaše osobne podatke možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime i za račun mömaxa. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge u i izvan trgovine. Spomenuti davatelji usluga su dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke te da ih smatraju poslovnom tajnom.
U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za mömax mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije. U slučaju prijenosa podataka u SAD tražit ćemo vas dopuštenje s obzirom na posljedice presude ˝Schrems II˝ te proglašenje Privacy Shield-a nevaljanim. Također, ukoliko naš ugovorni partner ima sjedište u SAD-u revidirat ćemo postojeće ugovore te provjeriti sigurnosne standarde koje naš partner jamči kako bi osigurali zaštitu svih naših ispitanika sa najnovijim standardima odobrenim i sugeriranim od strane nadležnih institucija.
Jednom godišnje radimo reviziju svih naših partnera kako bi znali da je zaštita vaših osobnih podataka i dalje na zahtijevanoj razini te da je u skladu sa važećim propisima.
Koliko dugo će mömax zadržati vaše osobne podatke?
mömax neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Podatke vezane za prigovor potrošača čuvat ćemo 1 godinu, dok ćemo podatke o računima čuvati 11 godina.
Detaljnije o rokovima čuvanja podataka možete saznati kontaktirajući našeg službenika za zaštitu podataka.
Za što ćemo koristiti vaše podatke?
Možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših zakonskih i drugih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva korištenja web stranice i sigurnosnih razloga.
Svrhe u koje koristimo vaše podatke opisane su ovim pravilima, a ukoliko se vaši podaci budu obrađivali u druge svrhe bit ćete obaviješteni prije provođenja takve (nove) obrade.
Newsletter
mömax vam želi poslati informacije o našim aktivnostima i novostima za koje bi mogli biti zainteresirani. Imajte na umu da u svakom trenutku možete odustati od primanja istih koristeći se svojim pravima navedenim u ovim pravilima. Za prijavu na newsletter mömax prikuplja i obrađuje: e-mail adresa.
Videonadzor
Mömax u svojim poslovnicama, skladištima i na adresi sjedišta društva koristi sustav videonadzora. Na ulazu u perimetar snimanja kao voditelj obrade mömax će vas obavijestiti o snimanju.  Sustav videonadzora koristi se radi zaštite imovine i sigurnosti kako radnika tako i drugih koji posjećuju naše poslovnice. Pravni osnov obrade u odnosu na posjetitelje je legitiman interes, dok je u odnosu na naše radnike izvršenje obveza koje proizlaze iz propisa o zaštiti o radu.
Kolačići
Kolačiće i slične tehnologije, kao što su pikseli, web oznake ili web pratilice ("Cookies") koristimo, kako bismo unaprijedili našu ponudu i poboljšali korisničko iskustvo. Kolačići su male tekstualne datoteke, koje omogućuju prepoznavanje korisnika i analizu korištenja naše web stranice.
Većina kolačića koje koristimo su tzv. privremeni kolačići ("Session Cookies"), koji se automatski brišu s vašeg računala po završetku sesije preglednika. Privremene kolačiće koristimo kako bismo vam, primjerice, omogućili korištenje funkcije košarice na više stranica. Ostali kolačići ostaju pohranjeni na vašem računalu po završetku sesije preglednika. To su tzv. trajni kolačići ("Persistent Cookies"). Trajni kolačići omogućuju automatsko prepoznavanje vašeg preglednika prilikom sljedećeg posjeta tako da ne morate ponavljati vaše preferirane unose i postavke. Kolačići nam omogućuju, da ponudu optimalno prilagodimo korisnicima i učinimo je efikasnijom i sigurnijom.
Kolačiće koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima o korištenju kolačića. U Pravilima o korištenju kolačića možete pronaći infomacije o ponuđačima kolačića, svrhama kolačića, obrađenim kategorijama podataka, pravnim osnovama za obradu podataka u pogledu kolačića, trajanju pohrane i mjestima na kojima se obrađuju podaci.
Više o kolačićima pročitajte u: https://www.moemax.hr/c/pravila_o_kolacicima
Program vjernosti Bonus Card
Bonus Card karticu izdaje mömax i ista je vlasništvo tvrtke. Korisnik može otkazati korištenje kartice u bilo kojem trenutku i to pisanim putem na e-mail: [email protected] ili upućivanjem dopisa na adresu Slavonska avenija 106, Zagreb. Istekom roka od 40 dana prestaju sve pogodnosti korisnika kartice. Mömax Bonus Card ne obavezuje korisnika na kupnju. Korisnik može postati isključivo punoljetna fizička osoba.
Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem članstva u programu vjernosti Bonus Card, a sve u svrhu ostvarenja pogodnosti koje pruža Bonus Card.
Kako bismo vas informirali o pogodnostima programa vjernosti Bonus Card slat ćemo vam obavijesti o pogodnostima koje ostvarujete kao član programa vjernosti Bonus Carda putem newslettera i/ili sms poruka i/ili aplikacije Viber i/ili pisma. Naše članove ćemo obavještavati o proizvodima, uslugama, nagradnim igrama i  drugim aktualnim pogodnostima koje mogu ostvariti kao članovi programu vjernosti Bonus Card.
Više o programu vjernosti Bonus Card možete pročitati u obavijestima koje su navedene pri registraciji u program vjernosti Bonus Card.
Podaci koje mömax prikuplja o vama korištenjem analitičkih usluga
a) Webtrekk
Za statističku analizu naše internetske stranice koristimo se i tehnologijom tvrtke Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin ("Webtrekk"). Pomoću usluga tvrtke Webtrekk prikupljamo statističke podatke o korištenju naše internetske ponude. Podatke koristimo, kako bismo permanentno poboljšavali i optimizirali internetsku stranicu www.moemax.hr kao i naše ponude. Tvrtka Webtrekk GmbH posjeduje TÜV certifikat za web kontroling softver kojeg koristi XXXLutz KG Pritom se posebice prikupljanje i obrada tracking podataka provjerava i certificira u pogledu na sukladnost sa zaštitom podataka i sigurnost podataka.
U okviru korištenja ove internetske stranice prikupljaju se i analiziraju informacije koje vaš preglednik šalje. Spomenuto se ostvaruje pomoću tehnologije kolačića i tzv. piksela, koji su dio svake internetske stranice. Korištenjem predmetne usluge se prikupljaju sljedeći podaci: Request (naziv zatražene datoteke), tip/verzija preglednika, jezik preglednika, operacijski sustav, unutarnja rezolucija prozora preglednika, rezolucija zaslona, Javascript aktivacija, Java akt. /deakt., kolačići akt. /deakt., dubina boje, Referrer URL, IP adresa (prikupljaju se isključivo anonimizirano i brišu se izravno nakon korištenja), vrijeme pristupa, klikovi, vrijednosti narudžbe, košarice i anonimizirani sadržaji obrasca (primjerice, je li naveden broj telefona).
Mogućnost izravnog povezivanja s osobom je isključena u bilo kojem trenutku. Tako prikupljeni podaci služe za kreiranje anonimnih korisničkih profila koji čine osnovu za internetske statistike.
Podaci koji su prikupljeni pomoću Webtrekk tehnologije ne koriste se za osobnu identifikaciju posjetitelja ove internetske stranice, a da ispitanik za to nije dao izričitu privolu, i ne povezuju se s osobnim podacima preko nositelja pseudonima. Privolu za prikupljanje i pohranjivanje podataka od strane Webtrekka možete opozvati u bilo kojem trenutku s primjenom od dana opoziva. Za to kliknite na www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung/opt-out.html.
Aktiviranjem linka postavlja se tzv. Opt-Out kolačić na Vašem nosaču podataka. Taj kolačić vrijedi 5 godina.
Molimo uzmite u obzir, da brisanjem svih kolačića na Vašem računalu brišete i ovaj Opt-Out kolačić. Ako se i dalje protivite anonimiziranom prikupljanju podataka od strane Webtrekka, morate ponovno postaviti Opt-out kolačić. Opt-Out kolačić se postavlja po pregledniku i računalu. Ako našu internetsku stranicu posjećujete od doma i s posla ili pomoću različitih preglednika, morate na različitim preglednicima odnosno računalima aktivirati Opt-Out kolačić.
b) AdClear
Opt-Out First Party Tracking
Koristimo se uslugama tvrtke AdClear GmbH ("AdClear"), koje omogućuju prikupljanje statističkih podataka za praćenje kampanje, kako bismo optimizirali ponudu za naše kupce. U tu svrhu se koriste tzv. "kolačići" (tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na Vašem računalu). Podaci se prikupljaju isključivo u anonimnom obliku. Osobni podaci se ne šalju na AdClear. Tvrtka AdClear GmbH posjeduje TÜV certifikat za zaštitu podataka u području sustava za praćenje kampanje.
Kao posjetitelj internetske stranice imate i ubuduće pravo na opoziv pohranjivanja vaših (anonimizirano prikupljenih) osobnih podataka.
Prikupljanje podataka za praćenje kampanje od strane tvrtke AdClear možete deaktivirati pomoću kolačića s nazivom „adclearoptout“, koji se postavlja na domenu www.moemax.hr. Opoziv vrijedi sve dok ne izbrišete kolačić.
Kolačić je postavljen za navedenu domenu, po pregledniku i korisniku računala. Ako našu internetsku stranicu posjećujete s više računala ili preglednika, morate na svakom računalu i pregledniku zasebno opozvati prikupljanje podataka.Ovdje možete opozvati privolu za praćenja kampanje od strane tvrtke AdClear: www.adc.xxxlutz.at/acv/A3101268/?setOptoutCookie.
c) Mouseflow
Internetska stranica www.moemax.hr koristi Mouseflow, alat za analizu korištenja internetske stranice, kojim upravlja Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 Kopenhagen, Dänemark. Obrada podataka služi svrsi analize ove internetske stranice i njenih posjetitelja. Podaci se prikupljaju i pohranjuju podaci u online marketinške svrhe i za svrhe optimizacije. Iz dobivenih podataka mogu se kreirati korisnički profili pod pseudonimom. U spomenutom slučaju mogu se koristiti kolačići. S alatom za analizu korištenja internetske stranice Mouseflow nasumično se snimaju odabrani pojedinačni posjeti (samo s anonimiziranom IP adresom). Ovim alatom se analizira interakcija korisnika i internetske stranice (navigiranje mišem, klikovi), kako bismo na osnovu toga unaprijedili internetsku stranicu.
Podaci koji su prikupljeni pomoću Webtrekk tehnologije ne koriste se za osobnu identifikaciju posjetitelja ove internetske stranice, a da ispitanik nije dao izričitu privolu, i ne povezuju se s osobnim podacima preko nositelja pseudonima. Obrada se vrši na osnovi legitimnog interesa za izravnom komunikacijom s kupcem i oblikovanjem internetske stranice prema potrebi.
Imate pravo u svakom trenutku opozvati obradu osobnih podataka koji se odnose na vas.Analizu možete deaktivirati na svim internetskim stranicama koje koriste uslugu Mouseflow. Za to otvorite sljedeći link: https://mouseflow.de/opt-out/ .
d) Visual Website Optimizer
mömax kao voditelj obrade podataka koristi alat za analizu Visual Website Optimizer. Prikupljene podatke obrađujemo isključivo u skladu s propisima njemačkog prava za zaštitu podataka te ih koristimo isključivo, kako bismo permanentno poboljšavali i optimizirali internetsku stranicu www.moemax.hr i naše ponude.
Ako ne želite da Visual Website Optimizer pohranjuje podatke o vašem korištenju naše internetske stranice, možete opozvati korištenje. Visual Website Optimizer nudi za tu svrhu rješenje, s kojim pomoću jednog klika dajete Opt-out izjavu i time možete spriječiti, da Visual Website Optimizer ubuduće vrši analize. Korištenjem Opt-out linka odnosno funkcije koja je ponuđena na ciljnoj stranici postavlja se kolačić za isključenje alata za analizu Visual Website Optimizer. Ta Opt-Out izjava vrijedi sve dok ne izbrišete kolačić. Kolačić je postavljen za našu internetsku stranicu pod navedenom domenom, po pregledniku i računalu.
U slučaju da našu internetsku stranicu koristite s više računala (npr. od doma ili s posla) ili s različitim preglednicima, preporučujemo da za svako računalo i preglednik postavite Opt-Out kolačić. Pohranjivanje Vaših anonimno prikupljenih korisničkih podataka možete za ubuduće opozvati u bilo kojem trenutku na internetskoj stranici https://vwo.com/opt-out, pritom je potrebno unijeti web adresu „www.moemax.hr” u predviđeno polje.
Druge web stranice
Ova Pravila privatnosti odnose se samo na upotrebu i korištenje podataka koje mömax prikuplja od korisnika (ispitanika). Druge web stranice kojima se može pristupiti putem web stranice www.moemax.hr imaju vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načine njihovog korištenja i objavljivanja.
mömax nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana.
mömax prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i YouTube. mömax odnosno odgovorne osobe imenovane od strane mömaxa imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, mömax ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovim Pravilima.
mömax koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, YouTube-a i Instagram-a, a o njihovim Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:
FACEBOOK ONLINE
YOUTUBE ONLINE
INSTAGRAM ONLINE
U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, YouTubea i/ili Instagrama ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:
ZA FACEBOOK:
FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska
Kontakt službenika za zaštitu podataka:
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
ZA YOUTUBE:
Google Ireland, Ltd., Gordon House Barrow St, Dublin 4, IrskaKontakt službenika za zaštitu podataka:
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Youtube, irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
ZA INSTAGRAM:
FACEBOOK IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska
Kontakt službenika za zaštitu podataka:
Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Instagram, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.
Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti. Ova Pravila stupaju na snagu objavom na Internet stranici.mömax zadržava pravo izmjene i dopune. Pravila privatnosti te će isti biti objavljeni na web stranici.

mömax newsletter

Želite li automatski primati naše medijske objave e-poštom? Prijavite se na našu press mailing listu!
* Tražena polja moraju biti ispunjena.
Klikom na „Pretplati me na newsletter“ pristajete na redovito primanje newslettera od Lesnine H d.o.o. („mömax“) putem e-maila s aktulanim medijskim objavama. Privolu za newsletter možete opozvati u bilo kojem trenutku s primjenom od dana opoziva. Detalje o slanju newslettera i zaštiti podataka možete pronaći u mömax.
© 2024 mömax・Slavonska avenija 106, 10373 Ivanja Reka
logo